محافظ گوش چیست؟ و راه‌های محافظت از گوش در برابر صدا

در این مقاله به راه‌های محافظت از گوش در برابر صدا خواهیم پرداخت

اداره ایمنی و بهداشت شغلی (OSHA) اعلام می کند که ۲۲ میلیون کارگر در سر کار در معرض سر و صدا هستند که این می تواند به شنوایی آنها صدمه بزند. از طرفی، چیزی حدود ۱٫۵ میلیون دلار نیز جریمه جمع آوری شده و همچنین هزینه ی سالانه ای که صرف درمان افرادی که شنوایی خود را از دست داده اند، ۲۴۲ میلیون دلار بوده است.

حتی قرار گرفتن در معرض سر و صدای بلند به مدت زمان کوتاه هم می تواند باعث تغییر در شنوایی فرد شود و فرد به این شکل احساس کند گوشش پر شده باشد و یا هم اینکه گوشش دائماً صوت یا زنگ بزند. از بین رفتن این اثرات می توانند بعضی اوقات چند دقیقه و یا حتی ساعت ها به طول بیانجامد. بودن دائمی و بطور پیوسته در محیط پر سر و صدا می تواند حتی منجر به از دست دادن شنوایی فرد برای همیشه شود.

استرس فیزیکی و روانی، کاهش بهره وری در عملکرد، شنیدن صداهای بسیار بلند و دل خراش، اختلال در تمرکز و گفتار و غیره همگی از مشکلاتی هستند که فرد شنوایی خود را از دست داده تجربه می کند.

چه زمانی از صداگیر یا ایر پلاگ می بایست استفاده کرد؟

 

آزمایش های اندازه گیری سطح صدا می تواند میزان سطح صدای تولید شده توسط تجهیزات الکتریکی در محل کار را تعیین کند و برای این منظور می توان از صدا سنج استفاده کرد، که بسیار سبک هستند و همچنین کار کردن با آنها بسیار ساده باشد.

اداره ایمنی و بهداشت شغلی (OSHA) محیط های کاری که در آن ها کارگران و کارکنان در معرض صدای ۸ دسی بل به بالا و به مدت ۸ ساعت قرار می گیرند و همچنین برای محیط های صنعتی قرار گرفتن در معرض ۹ دسی بل به بالا و به مدت ۸ ساعت را ملزم به داشتن یک برنامه ی محافظت از شنوایی می داند.

طبق آنچه که در OSHA  تعیین شده، زمانی که مدیران و مهندسان در کنترل میزان صدای محیط و رساندن آن به حد قابل قبول و استاندارد شکست می خورند، در عوض برای کارکنان خود می بایستی از تجهیزات حفاظت فردی مناسب تهیه کنند.

NRR یا رتبه بندی میزان کاهش صدای نویز (Noise Reduction Ratings) برای اطمینان از ایمنی سطح متوسط صدا برای کارکنان می باشد و آن را توسط صدا سنج اندازه گیری می کنند. صدا سنج های نوع Time-Weighted Average (TWA)  متوسط صدا را در طول یک دوره ی زمانی معین _برای مثال، یک دوره ی ۸ ساعته کاری_اندازه گیری می کنند. در حالی صدا سنج های دیگر، میزان صدا را در آن واحد اندازه گیری می کنند که این به این معناست که برای تعیین میانگین سطح صدا باید چندین بار تست صدا گرفت.

محافظت از گوش

در زمان استفاده کارکنان از صدا گیر یا ایر پلاگز برای تعیین میزان کاهش صدای آن می توانید از دستورات زیر استفاده کنید:

  • ابتدا با توجه به پشت بسته بندی ایر پلاگز و گوشی صداگیر می توانید NPR یا میزان کاهش صدای آن را تعیین کنید.
  • سپس سطح صدای محیط کار را اندازه گیری کنید.
  • در قدم بعد میزان NPR را از سطح صدای محیط کم کنید.
  • عدد بدست آمده باید کمتر از ۸۵ دسی بل باشد.

این فرمول برای اندازه گیری سطح صدا براساس مقیاس C  می باشد. صدا سنج ها، سطح صدا را به سه مقیاس C, A  و همچنین مقیاس ترکیبی A  وC  اندازه گیری می کنند. مقیاس C  مقیاسی است که میزان سطح صدای بسیار بالا به کار می رود و مقیاس A  سطح صدای گوش انسان را شبیه سازی می کند.

انواع سطوح صدا:

  • در حالت عادی – ۶۰ dB
  • سنباده برقی – ۸۵ dB
  • کار با چوب – ۱۰۰ dB
  • اره برقی – ۱۱۰ dB
  • ترافیک – ۷۵ dB
  • مترو – ۹۰ dB
  • استفاده از دریل – ۱۰۰ dB
  • صدای شلیک اسلحه – ۱۲۰ dB

محافظت و ایمنی شنوایی در محل کار

اگر شما بیش از ۸ ساعت در روز در محیطی با میزان صدای ۸۵ دسی بل صدا قرار بگیرید، شنوایی شما تاثیر قرار می گیرد. برای مثال، معطل شدن یک تراکتور یا ترکیبی از ماشین آلات خشک کننده ، پاک کننده و حمل کننده می تواند به میزان بالای ۸۵ دی سی بل تولید سرو صدا کند.

استفاده از یک اره برقی قدیمی و یا هم اینکه کارکردن بر روی تراکتور بدون کابین شما را در معرض خطر ناک ترین سطح صدا قرار می دهد.

  • یکی از بهترین  روش  های  محافظت  کردن  از شنوایی  استفاده از گوشی ایمنی در شرایط و محیط های پر سر و صدا می باشد. شدت میزان صداها در هنگام وارد شدن به گوش کاهش می یابند.
  • برخی از گوشی های ایمنی یک بار مصرف هستند، اما از بعضی دیگر می توان چند مر تبه استفاده کرد.

یکی دیگر از بهترین راه های دیگر که می تواند به ان اشاره کرد، استفاده از گوشی ایمنی است. گوشی ایمنی تمام گوش را پوشش می دهد مانند برخی از هدست ها گوشی های ایمنی  و محافظ های گوش دارای درجه و میزان کاهش صدا هستند.

صداگیر گوش

استفاده از گوشی ایمنی و تو گوشی:

  • قبل از استفاده از گوشی ایمنی، دست هایتان را بشویید.
  • ترک ها، آسیب ها و مشکلات را بررسی کنید و به سر پرست خود گزارش دهید.
  • دستور العمل چگونگی استفاده از گوشی ایمنی  یا محافظ گوش را مطالعه کنید.
  • مطمئن شوید که گوشی ایمنی شما باعث می شود احساس راحتی کنید و بیش از حد شل و یا تنگ نیستند.
  • نباید گوش هایتان از گوشی ایمنی خارج شود.

پیشنهاد می کنیم مقاله نکات ایمنی در خصوص هرس و قطع درختان را مطالعه کنید.

انتخاب ایر پلاگ و صدا گیر مناسب

در زمان انتخاب صداگیر و ایر پلاگ مناسب به چند نکته باید دقت کرد: راحتی، میزان کاهش نویز، میزان کاهش صدا محیط، توانایی شنیدن اطراف و اطرافیان، داشتن توانایی ارتباط برقرار کردن و گفتگو کردن با دیگران، بهداشت.

ایر پلاگزها و صداگیرها انواع گوناگونی دارند. هر طرح دارای مزیت ها و ویژگی های خاص خود می باشد. از انواع صداگیر گوش می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • صداگیر اسفنجی یکبار مصرف که می تواند به خوبی از گوش محافظت کند و همچنین اندازه ی هر گوشی باشد.
  • ایرپلاگز چند بار مصرف نیز موجود است که بسیار راحت هستند. این نوع از  صداگیر ها  دارای  چندین  برجستگی  و  شیار می باشند و همچنین برای وارد کردن در گوش دستگیره و بند دارند. ایر پلاگزهای چند بار مصرف اندازه های گوناگونی نیز دارند و قابل شستشو می باشند.
  • ایر پلاگزهای که با توجه به اندازه ی کانال  گوش  فرد  اندازه ی خود را تغییر می دهند. این  نوع  از  صداگیرهای  گوش  نیز می توانند به خوبی از گوش فرد محافظت کنند.

ایر پلاگزها یا صداگیرهای گوش می توانند به دو دسته ی بدون بند و بند دار تقسیم شوند که می توان بند آنها را هر زمانی که خواست در آورد. صدا گیرهای بند دار هیچ وقت گم نخواهند شد و همیشه دم دست خواهند بود.

ایر پلاگزهای یک بار مصرف انواع گوناگونی دارند و این تنوع  می تواند باعث شود که کارگران از این صداگیر های گوش استفاده کنند و این نکته را رعایت کنند.

وجود تنوع در رنگ، نام، و شکل ایرپلاگ های یکبار مصرف می تواند حس استفاده را در کارکنان و کارگران ترغیب کند. برای مثال، خرید ۷۵۰ عدد صداگیر همگی از یک نوع در مقایسه با ۷۵۰ ایر پلاگز آن هم از نوع رنگ و شکل مختلف که همان مقدار و هزینه را خواهد داشت.

محافظت از گوش

استفاده از ایرپلاگز و صداگیر

مرکز کنترل و پیشگیری بیماری (CDC)  توصیه می کند که برای محافظت هر چه بهتر از ایرپلاگز به منظور حفاظت بیشتر از گوش، به نکات زیر توجه کنید:

  • توسط انگشتان صداگیر را محکم نگه دارید و آن را به آرامی وارد گوش خود کنید.
  • قسمت بالای گوش را یک مقدار به بالا بکشید تا صداگیر به راحتی وارد گوش شود. می توانید برای این کار از دو دست خود استفاده کنید.
  • پس از این که ایر پلاگز را وارد گوش کردید تا ۲۰ و ۳۰ بشمارید. شمارش با صدای بلند کمک می کند که مطمئن شوید که صداگیر صدا را به خوبی کاهش می دهد.
  • مطمئن شوید که ایر پلاگز به طور ثابت در جای خود قرار گرفته باشد. اگر ایر پلاگز شل در جای خود قرار گرفته بود، فرایند را دو مرتبه تکرار کنید.

پس  از  انتخاب  صداگیر  مناسب، نحوه ی  استفاده از  صداگیر  را  آموزش  دهید  و آنها را از خطراتی که  شنوایی آنها را تهدید می کنند، آگاهی دهید. در محیط های کارگری مطمئن شوید که کارگران از تجهیزات حفاظت فردی مناسب استفاده می کنند و نکات ایمنی توسط کارگران رعایت می شود.

۴.۵/۵ - (۲ امتیاز)
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.