فایرباکس چیست؟

جعبه آتش نشانی یا همان فایر باکس (firebox)، از جمله ابزارها و تجهیزات مورد نیاز برای اطفاء حریق است.

- Advertisement -

جعبه آتش نشانی یا همان فایر باکس (firebox)، از جمله ابزارها و تجهیزات مورد نیاز برای اطفاء حریق است. از فایرباکس می توان در ساختمان ها و منازل مسکونی، واحدهای صنعتی، اداری و غیره، استفاده نمود. جعبه‌های آتش نشانی، معمولا دارای اجزایی نظیر: قرقره جهت نگه داشتن شیلنگ، کپسول آتش نشانی می‌باشند. 

این ابزارآلات با عملکرد بسیار حیاتی خود می توانند در پاکسازی دود و ازبین بردن حرارت های ایجاد شده از آتش سوزی، همچنین جلوگیری از ایجاد شعله های جدید، نقش موثری داشته باشند. یکی از مهمترین مواردی که در نصب مکان جعبه فایرباکس یا آتش نشانی باید به آن توجه شود، میزان نزدیکی و دور بودن آن به مکان های خشک و یا تر می باشد.

انواع جعبه آتش نشانی

فایرباکس‌ ها در طرح های بسیار مختلفی طراحی و تولید می‌شوند. هرکدام از این مدل ها دارای ویژگی‌های خاص خود می باشند و کاربردهای مخصوصی دارند. گروه بندی انواع جعبه آتش نشانی، به موارد زیر تقسیم بندی می شود:

  • جعبه آتش نشانی محوطه ای.
  • فایرباکس دیواری.

هر کدام از این موارد، دوباره به دسته بندی‌های کوچکتری تقسیم بندی می شوند. به عنوان نمونه جعبه آتش نشانی محوطه ای به دو نوع تک کابین و دوکابین بخش بندی می شود. همچنین فایرباکس دیواری به ۳ دسته:

  • ۳ کابین (۳ قلو).
  • ۲ کابین. این مورد در سه نوع افقی، کرکره ای و عمودی طراحی و تولید می شود.
  • تک کابین. ۵ مدلی که از این نوع وجود دارد، عبارت است از: دکوراتیو، نورتاب، کرکره ای، جعبه خاموش کننده و معمولی تقسیم می شود.
  • جعبه آتش نشانی

قیمت جعبه آتش نشانی تحت تاثیر چه عواملی است؟

با توجه به انواع مختلف و کارایی های متفاوتی که از فایرباکس ها وجود دارد، یک سری عوامل وجود دارند که تعیین کننده قیمت آن ها است. این موارد عبارت است از:

  1. نوع جعبه آتش نشانی. همانطور که در پیش تر اشاره شده بود، مدل های مختلفی از این ابزار وجود دارد. به عنوان نمونه، قیمت جعبه آتش نشانی دو قلو از مدل تک کابین قیمت بیشتری دارد.
  2. میزان ضخامت ورق استفاده شده و جنس آن. در ساخت جعبه آتش نشانی (firebox)، معمولا از ورق های فولادی ضد زنگ (stainless steel) و استیل مختلفی استفاده می کنند. طبیعتا هر چه قدر میزان ضخامت این ورق ها بیشتر باشد، قیمت جعبه آتش نشانی نیز بیشتر می شود.
  3. کیفیت و جنس قفل و لولاهای درج شده. علاوه بر نوع و جنس فایر باکس، نوع اتصالات تاثیر مستقیمی بر طول عمر و مدت زمان استفاده از فایرباکس دارد. علاوه بر کیفیت بسیار مطلوب، بنا بر استانداردهای جهانی، قفل های فایرباکس می بایست از نوع آسانا بازشو (easy opening)  و همچنین بدون کلید باشد.
  4. رنگ کاری جعبه. طبیعی است که رنگ سفارشی باعث افزایش زمان تولید ابزار، در نتیجه افزایش قیمت می شود. همچنین بعضی در صدد استفاده از متریال های خاصی می باشند. این موضوع نیز در افزایش هزینه نقش مستقیمی دارد.
  • اندازه و ابعاد.
  • درج لوگو سفارشی.

فایرباکس

پیشنهاد می کنیم مقاله تضمین ایمنی با خرید جعبه آتش نشانی توکار را برای کسب اطلاعات بیشتر مطالعه کنید.

جعبه آتش نشانی چگونه تولید می شود؟

فرآیند تولید فایر باکس ها با استفاده از انواع دستگاه های برش، دستگاه های cnc و خم، صورت می پذیرد. این دستگاه ها مقدار خطای انسانی را به حداقل میزان ممکن رسانده است. اما در گذشته این عملیات صرفا با جوشکاری و اتصالات انواع اجزا به یکدیگر بود. 

مواردی مانند: حرارت دادن نامنظم، نبودن محافظ در مقابل قوس ها الکتریکی، نوسانات جریان از طریق دستگاه های رکتیفایر (rectify) قدیمی، نداشتن دقت کافی در انتخاب متریال، اندازه و ابعاد و موارد این چنینی، باعث شد تا این روش دیگر منسوخ شود.

ساخت فایرباکس ها به این صورت است که ابتدا، ورقه های از نظر کیفیت مورد بررسی قرار می گیرند. سپس، توسط دستگاه های نام برده شده فرایند برش آغاز می شود و پس از آن وارد مرحله مونتاژ می شود. سپس، محل قرارگیری اتصالات نظیر قفل، لولا و غیره مشخص و درج می شود. پس از آن با دستگاه های مخصوص فرایند خم کاری آغاز می شود. در آخر همرنگ کاری انجام می شود.

فایرباکس جعبه آتش نشانی

کاتالوگ جعبه آتش نشانی شامل چه مواردی می شود؟

همانطور که ذکر شد، انواع مختلفی از این فایر باکس ها وجود دارد. اما به طور معمول موارد زیر را شامل می شوند:

  • هیدرانت.
  • کوپلینگ.
  • شیلنگ آتش نشانی.
  • قرقره.
  • شیر فلکه آتش نشانی.
  • نازل.

بررسی جزئیات انواع مدل های جعبه های آتش نشانی

با توجه به انواع مختلفی که از فایرباکس ها در ابتدا مقاله به آن اشاره شد، هرکدام هدف و کارای خاصی دارند. به عنوان نمونه:

  • جعبه آتش نشانی نورتاب: اینگونه ابزارها همانطور که از اسم آن ها نیز مشخص است، برای شرایط شراحی شده اند که قطعی برقی بوجود بیاید و دیدن سخت باشد. اینگونه ابزارها در شب از خود نور بازتاب می کنند.
  • فایرباکس محوطه ای: این مدل برای پروژه های با وسعت بزرگ و مکان هایی مانند فرودگاه ها مناسب است. البته نصب این مدل بر روی دیوار امکان پذیر نمی باشد و طراحی خاصی دارند.
  • جعبه های کرکره ای: این مدل ها برای فضاهایی در نظر گرفته شده اند که برای نصب، محدودیت فضا دارند.معمولا در راهرو و یا پله های اضطراری نصب می شوند.

جمع بندی

با توجه به موارد گفته شده در ارتباط با انواع مختلفی که از fire box ها وجود دارد، شرکت یونکس با داشتن ۱۵ سال سابقه تخصصی در تأمین و توزیع حدود ۱۰۰۰ قلم کالا در زمینه تجهیزات حفاظت فردی، آتش نشانی و هشدار دهنده های ترافیکی، همواره توانسته است تا در این صنعت پیشتاز باید و نیازهای مشتریان خود را به بهترین شکل ممکن، برطرف کند.

 

Rate this post
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.